Termékek Menü

Burkolat Rendelés

Kedves Látogató ! 
 
A burkolat rendeléseknél sajnos meg nem tudja  a rendszer kezelni a tizedes jegyeket! 
 
Ez annyiban befolyásolja a rendelés menetét hogy csempe,padlólap rendelése esetén egy külön visszaigazolást küld kollégánk ahol már a termék dobozolásának megfelelő négyzetméterek vannak feltüntetve!
 
Pl :
Tubadzin Biloba Crema 60,8x30,8 csempéből szeretne vásárolni 11m2
A visszaigazoláson 11,2m2 fog szerepelni 10 doboz x 1,12m2/dobozolási egység 
 

Színtónus és kalibrációs méret

 

A burkolólapok mérete.

 A burkolólapok mérete Minden lapnak van egy névleges mérete, és egy valós mérete (gyártási méret), hiszen ha valaki pl. 30*30-as lapot vásárol, akkor az nem feltétlen 300*300 milliméter. Mind felfelé, mind lefelé megengedett egy-két milliméternyi elté- rés. Minden dobozon fel van tüntetve, hogy mi a pontos gyártási méret. Az utóbbi években nagy százalékban megnőtt annak az esélye, hogy olyan burkolólapokat vásárolunk, amelyek méretei eltérnek egymástól. A szabvány megengedi az egy-két milliméteres eltérést, ezért reklamációra nincs lehetőség. A burkoló lapok csomagolásán megtalálható a kalibrációs szám, mely méret szerint csoportosítja azokat. A gyártás során elkerülhetetlen, hogy a burkoló lapok méretkülönbséggel készülnek. Ezeket osztályozzák, és a különböző méretűeket méret szerint dobozolják. Úgy tudjuk elkerülni ezt a hibát, hogy azonos kaliberszámú dobozokat vásárolunk. A dobozok összekeverése főleg nagy áruházakból való vásárlásnál fordul elő. Ezt minden esetben ellenőrizni kell.

Amennyiben Ön egy termékcsalád lapjait vegyesen szeretné lerakni, figyelni kell arra, hogy lehetőleg azonos kalibrációjúak legyenek a burkolólapok. Általánosan elmondható, hogy egy kalibrációs méretkülönbség esetén még a lapok problémamentesen lerakhatók. Minden esetben jelezni kell felénk ezen kérését!

A burkolatok színtonusa.

Az I. osztályú lapok 95 százalékának mentesnek kell lennie az olyan látható hibáktól, amelyek a nagyobb burkolt felületek látványát befolyásolják. Ilyen hibák lehetnek például a mázhiány, a mintahiba, vagy a zavaró színárnyalati eltérés. Ez utóbbi elkerülése érdekében a gyártók az egyes színárnyalatokat a dobozokon az ABC betűivel jelöli. A különböző színárnyalatok azért keletkeznek, mert egy burkolólap máza nagyon sok összetevőből áll össze. Ha az egyes gyártási szériák között valamelyik alapanyag összetétele a gyártótól függetlenül megváltozik, akkor az színárnyalatbeli eltérést okozhat. Ez az eltérés nem számít minőségi hibának, ugyanis az égetés következtében a bemutatott színektől való kismértékű eltérés a mázas burkolólapok esetében - a mázak tulajdonságaiból eredően - elkerülhetetlen és elfogadott. Ez a különbség azonban azonos betűvel jelölt színárnyalatokon belül esztétikailag nem zavaró. A minél egységesebb hatás elérése érdekében azonban felület burkolásakor javasoljuk az azonos színárnyalati betűvel jelzett dobozok tartalmát is keverve burkolni. Színárnyalatra vonatkozó jelölések a dobozokon.

A weboldalunkon feltüntetett mintadarabok,termék képek színárnyalata az adott gyártástól eltérhet.

Utánrendelés esetén törekszünk rá, hogy ugyanolyan színtónusú lapot szállítsunk Önnek, de erre garanciát nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy utánrendelés során adja meg a dobozon szereplő gyártási azonosítókat (gyártási dátum, színtónus, kaliber).

 
Üdvözlettel:
furdoszobakiraly.hu